Om Shim

Shim är en digital kompis som hjälper dig att ta en kort paus varje dag och ägna dig åt tankar du mår bra av. Det kan handla om vad du uppskattar hos din partner, vad en nära vän betyder för dig eller vad du är tacksam för just nu.

Shim hjälper dig också att uttrycka positiva tankar och känslor till nära och kära, och på så sätt påverka dom positivt också.

hoa

👬 Teamet bakom Shim

Shim byggs i Stockholm av ett team psykologer, forskare, skribenter, ingenjörer och designers. Vill du jobba med oss? Hör av dig till vår VD Hoa Ly!

⚗️ Forskning på Shim

Vårt mål är att Shim ska bidra till ny kunskap om människans psykologi. En pilotstudie som genomfördes tillsammans med professor Gerhard Andersson, vid Linköpings universitet & Karolinska universitetet visade att människor som pratade med Shim en liten stund varje dag under två veckor upplevde högre livskvalitet och mindre stress än deltagarna i kontrollgruppen. Studien var randomiserad, kontrollerad och är publicerad i den vetenskapliga tidskriften Internet Interventions. Läs mer om studien här!

dj-shelf

🤔 Vanliga frågor om Shim

Här har vi samlat svar på de vanligaste frågorna om Shim.

🗺 Hitta till oss

Vårt kontor ligger på Swedenborgsgatan 18 i Stockholm. Knacka på om du har vägarna förbi!

😄 💬

Ladda ner Shim från App Store och sätt igång samtalet!

Shim finns från en början bara till iPhone.